Bent u eigenaar van een woning met een schuin dak in de regio Amsterdam, Dordrecht, Utrecht, de Meern of Vleuten? En wilt u meer vierkante meters creëren? Dan is een dakopbouw zeker geschikt voor u! Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw. Daarnaast kunt u het regelen van uw vergunning aan ons overlaten! 

Wij realiseren geen nokverhogingen, maar vertellen u graag meer over wat wij wel doen bij schuine daken. En wat de kosten hiervan zijn. 

Vergunning dakopbouw schuin dak

De mogelijkheden van uw prefab dakopbouw worden bepaald door uw gemeente. Die beoordeelt de vergunningsaanvraag onder andere op basis van het bestemmingsplan. Hierbij wordt gekeken of uw dakopbouw in de omgeving past. 

Schuin dak plat maken

De eerste optie is om uw schuine dak eraf te halen en een extra verdiepingsvloer aan te brengen. Daarbovenop komt de opbouw. Vervolgens zetten we het schuine er weer op. Het grootste voordeel hiervan is dat u meestal het hele oppervlak kunt gebruiken. 

In Utrecht Lunetten pasten we de mogelijkheid met puntdak toe op verschillende woningen. Bekijk ons project. 

Pannenkap of schuin lopend dak

Daarnaast kunnen we een dakopbouw plaatsen die vanaf de voorkant naar de achterkant schuin loopt. Ook een hellend dak ombouwen naar een pannenkap is mogelijk. Met een pannenkap krijgt u extra ruimte, omdat de ruimte niet zo schuin afloopt aan de zijkanten.

Kosten dakopbouw schuin dak

De kosten van een dakopbouw op een schuin dak liggen aan het soort dak:

  • Voor een pannendak is dat gemiddeld 2500 tot 3000 euro per vierkante meter.
  • Voor een dakopbouw met schuin lopend dak is dat gemiddeld 2000 tot 2500 euro per vierkante meter.

Als we uw schuine dak er eerst afhalen en een extra verdieping toevoegen, komen daar extra kosten bij. Dat komt omdat we de bestaande gevels van uw huis moeten ophogen en aanpakken. Om hoeveel kosten het gaat hangt af van uw wensen. Wilt u een kostenindicatie? Neem dan contact met ons op!