Dakopbouw op een garage


Woont u in regio Dordrecht, Amsterdam, Utrecht, Vleuten of de Meern? En wilt u een dakopbouw op uw garage laten plaatsen? Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw. We vertellen u graag meer over wat er allemaal komt kijken bij een prefab dakopbouw op uw garage en wat de mogelijkheden en kosten zijn. 

In dit artikel vindt u informatie over:

  1. De vergunning voor een dakopbouw op een garage
  2. Waarom een dakopbouw op een garage
  3. De mogelijkheden bij een dakopbouw garage
  4. Kosten dakopbouw garage

  5. Wat bepaalt de kosten van de dakopbouw op een garage?

Vergunning prefab dakopbouw garage

Voor een dakopbouw op een garage heeft u altijd een vergunning nodig. Bij Meijer Bouwbedrijf kunnen wij uw vergunning regelen! Of u een prefab dakopbouw mag plaatsen op uw garage, hangt af van het bestemmingsplan van uw gemeente en van de Commissie Welstand. De eisen van de welstandscommissie gaan over onderwerpen als kleuren of materialen waarmee de opbouw afgewerkt mag worden. Dit gebeurt met het doel om te zorgen voor eenheid in uw woonwijk. Dit is dan ook de reden waarom veel woningen in een buurt op elkaar lijken. 

Dakopbouw op garage plat dak

Waarom een dakopbouw op uw garage

Het grootste voordeel van een dakopbouw op uw garage, is dat een garage vaak een plat dak heeft. Als we daar vervolgens een platte dakopbouw op plaatsen, kunnen we meestal de gehele oppervlakte van uw garage gebruiken. Dit kan alleen als uw gemeente hiermee akkoord gaat.
Verder creeërt u met een dakopbouw op uw garage leefruimte. Denk aan een extra slaapkamer of kantoorruimte. Op een plat dak kunnen wij meestal twee extra ruimtes voor u maken. 
Ook kunt een nieuwe dakopbouw op uw garage gebruiken als aparte opslagruimte, bijvoorbeeld voor het opbergen van  gereedschap. 
Tenslotte zal de extra ruimte die u door een opbouw op uw garage toevoegt aan uw huis de waarde van uw huis laten stijgen. Met name in tijden van woningtekort kunnen een paar extra vierkante meter de huiswaarde enorm laten groeien. 

dakopbouw op garage kosten

De mogelijkheden bij een dakopbouw garage

Er zijn een aantal mogelijkheden voor een dakopbouw op uw garage. Welke mogelijkheid voor u geschikt is en of u keuze hebt, is afhankelijk van het bestemmingsplan. 

•    Een puntdak. Bijvoorbeeld als u een losstaande garage heeft, maar toch extra ruimte wilt. 
•    Een dakopbouw met een plat dak, maar waarbij de voor- en achterkant schuin lopen. 
•    Een dakopbouw met een dakpannenkap. 
•    Een dakopbouw met een plat dak. 

Voorbereidingen voor dakopbouw op garage

Kosten dakopbouw garage

U wilt ongetwijfeld ook weten wat een prefab dakopbouw op uw garage kost. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de 2000 en 3000 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief een constructietekening, het aanvragen van de vergunning en de afwerking van de binnenkant. Denk onder andere aan stucwerk, isolatie, elektriciteit en verwarming. Wanneer we helemaal geen afwerking aan de binnenkant doen, betaalt u gemiddeld 1500 euro per vierkante meter. 

Dakopbouw op garage van binnen
Dakopbouw laten plaatsen

Wat bepaalt de kosten van de dakopbouw garage?

 De uiteindelijke kosten een dakopbouw op een garage zullen uiteraard afhangen van verschillende factoren, zoals:
•    De constructie van het dak. Sommige daken van garages zijn minder stevig dan die van woningen. We moeten dan de constructie verzwaren, waardoor de prijs hoger uitvalt. 
•    Het materiaal van de buitenbekleding. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende houtsoorten, metselwerk, kunststof- of staalplaten. Metselwerk is het duurste, kunststofplaten het voordeligst. 
•    De keuze van het dak. Een puntdak is bijvoorbeeld duurder dan een plat dak. 

Wat zijn uw wensen voor de dakopbouw op uw garage? 

Bij Meijer Bouwbedrijf is geen enkele dakopbouw ons te gek. We horen graag wat uw wensen zijn voor een prefab dakopbouw op uw garage.