Woont u in regio Dordrecht, Amsterdam, Utrecht, Vleuten of de Meern? En wilt u een dakopbouw op uw garage laten plaatsen? Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw. We vertellen u graag meer over wat er allemaal komt kijken bij een prefab dakopbouw op uw garage en wat de mogelijkheden en kosten zijn. 

Vergunning prefab dakopbouw garage

Voor een dakopbouw heeft u altijd een vergunning nodig. Bij Meijer Bouwbedrijf kunnen wij uw vergunning regelen! Of u een prefab dakopbouw mag plaatsen op uw garage, hangt af van het bestemmingsplan van uw gemeente en van de Commissie Welstand. 

Waarom een dakopbouw op uw garage

Het grootste voordeel van een dakopbouw op uw garage, is dat een garage vaak een plat dak heeft. Als we daar vervolgens een platte dakopbouw op plaatsen, kunnen we meestal de gehele oppervlakte van uw garage gebruiken. Dit kan alleen als uw gemeente hiermee akkoord gaat. 

De mogelijkheden bij een garagedakopbouw

Er zijn een aantal mogelijkheden bij de dak van uw garage. Welke mogelijkheid voor u geschikt is en of u keuze hebt, is afhankelijk van het bestemmingsplan. 

•    Een puntdak. Bijvoorbeeld als u een losstaande garage heeft, maar toch extra ruimte wilt. 
•    Een dakopbouw met een plat dak, maar waarbij de voor- en achterkant schuin lopen. 
•    Een dakopbouw met een dakpannenkap. 
•    Een dakopbouw met een plat dak. 

Kosten dakopbouw garage

U wilt ongetwijfeld ook weten wat een prefab dakopbouw op uw garage kost. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de 2000 en 3000 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief een constructietekening, het aanvragen van de vergunning en de afwerking van de binnenkant. Denk onder andere aan stucwerk, isolatie, elektriciteit en verwarming. Wanneer we helemaal geen afwerking aan de binnenkant doen, betaalt u gemiddeld 1500 euro per vierkante meter. 

Wat bepaalt de kosten van de dakopbouw?

 De uiteindelijke kosten zullen uiteraard afhangen van verschillende factoren, zoals:
•    De constructie van het dak. Sommige daken van garages zijn minder stevig dan die van woningen. We moeten dan de constructie verzwaren, waardoor de prijs hoger uitvalt. 
•    Het materiaal van de buitenbekleding. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende houtsoorten, metselwerk, kunststof- of staalplaten. Metselwerk is het duurste, kunststofplaten het voordeligst. 
•    De keuze van het dak. Een puntdak is bijvoorbeeld duurder dan een plat dak. 

Wat zijn uw wensen voor de dakopbouw op uw garage? 

Bij Meijer Bouwbedrijf is geen enkele dakopbouw ons te gek. We horen graag wat uw wensen zijn voor een prefab dakopbouw op uw garage.