In een tijd waar flexibel en thuiswerken de nieuwe norm is, biedt een prefab tuinkantoor van Meijer de perfecte combinatie van comfort, esthetiek, en professionaliteit, zonder de dagelijkse pendel. Uw tuinkantoor is volledig naar uw wensen ontworpen en wordt in onze fabriek geproduceerd en in uw tuin geïnstalleerd. Dit verkort de bouwtijd aanzienlijk.

In deze tekst verkennen we de voordelen van een prefab tuinkantoor, van een snelle en schone installatie tot de flexibiliteit in ontwerp en plaatsing. Ontdek hoe Meijer's maatwerkoplossingen uw werk-privébalans kunnen verbeteren, terwijl u geniet van de gemakken van een volledig functionele kantoorruimte, slechts een paar stappen van uw woning.

Wat is een tuinkantoor prefab?

Een prefab tuinkantoor is een zelfstandige werkruimte die wij in de tuin van uw woning plaatsen. Het kantoor en alle onderdelen worden in een fabriek geproduceerd, voordat ze naar de locatie worden getransporteerd. Dit zorgt voor een aanzienlijk snellere bouwtijd in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Naast een snelle bouwtijd zorgt een prefab ruimte voor uw tuinkantoor voor een hogere bouwkwaliteit. 

Een tuinkantoor prefab is ontworpen om als volledig functionele kantoorruimte te dienen. Dit houdt in dat ze compleet komen met elektra, isolatie, verwarming, airco en (indien gewenst) leidingen. Maar ook aan pantry, een toilet, badkamer of welness. Deze maken wij geheel op maat naar uw wensen zodat u er het hele jaar door comfortabel gebruik van kunt maken. 

De voordelen van een tuinkantoor prefab

Er zijn een aantal voordelen verbonden met het kiezen van een prefab ruimte voor uw tuinkantoor. Zo koopt u een kantoor dat mooi, schoon en droog gebouwd is. We nemen de grootste voordelen met u door:

1.    Een korte bouwduur

Eerder noemde we dit voordeel al. Een korte bouwtijd houdt in dat u minder lang overlast heeft. De herrie en bouwbussen voor de deur zijn snel weer verdwenen. De daadwerkelijke bouwduur hangt af van het formaat van uw tuinkantoor. Past de prefab ruimte in een keer op de vrachtwagen (denk aan het formaat van een camping chalet)? Dan gaat het snel, uw prefab hobbyruimte in dan in een aantal dagen tijd aangesloten en wel. Voor grote ruimtes kunt u rekening houden met 2 weken bouwtijd. Kortom, u kunt eerder genieten van uw tuinkantoor als deze prefab is.

2.    Volledig naar uw wensen

Een tuinkantoor prefab kunnen wij geheel naar uw wensen ontwerpen en installeren. Niets is te groot, te klein of te gek. We kunnen uw tuinkantoor geheel op maat maken om aan al uw specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. Een ideale keuze voor professionals die op zoek zijn naar een korte pendel en de balans tussen werk en privéleven willen verbeteren.

3.    U kiest zelf waar u prefab tuinkantoor komt 

U kunt zelf kiezen waar uw prefab kantoor komt. U kunt deze als los gebouw in uw tuin zetten of tegen de woning aan. Maar dat zijn niet de enige keuzes die u heeft. U kunt ook kiezen voor een opbouw of aan aanbouw. Wat u ook kiest, uw prefab tuinkantoor, is een veelzijdige ruimte. Heeft u over een aantal jaar geen behoefte meer aan een tuinkantoor? Dan kunt u deze gemakkelijk inzetten voor een ander doel. Ook kan uw prefab tuinkantoor makkelijk worden weggehaald als u hem niet meer gebruikt.

dakopbouw kosten Meijer Bouwbedrijf

Tuinkantoor prefab – zo ziet het installatieproces eruit

Bent u geïnteresseerd in een prefab tuinkantoor? Dit is wat u kunt verwachten van het installatieproces.

 1. Aanvraag indienen
  Het proces begint wanneer u uw aanvraag indient. Hier stellen we de behoeften en verwachtingen van uw tuinkantoor vast.
 2. Beoordeling van de aanvraag
  Na ontvangst van uw aanvraag gaan we deze zorgvuldig beoordelen, zodat we een goed beeld hebben van de vereisten van het project.
 3. Richtprijs opstellen
  Op basis van de beoordeelde aanvraag zullen we een richtprijs opstellen en deze met u bespreken. Dit geeft u een eerste inschatting van de kosten, zodat u kunt beoordelen of deze binnen uw budget en verwachtingen valt.
 4. Locatiebezoek en offerte
  Als de richtprijs overeenkomt met uw verwachtingen, plannen we een bezoek aan de locatie om de ruimte te beoordelen en eventuele bijzonderheden te bespreken. Aansluitend stellen we een gedetailleerde offerte op voor uw project.
 5. Goedkeuring en akkoord
  Na het ontvangen van de offerte, wachten we op uw akkoord. Een 'go' van uw kant is het sein om te beginnen met het tekenwerk en de productie.
 6. Exact tekenwerk en voorbereiding productie
  Met uw goedkeuring in handen beginnen we met het exacte tekenwerk. Dit omvat het uitwerken van gedetailleerde plannen en specificaties voor de productie van uw prefab tuinkantoor.
 7. Productie
  Zodra het tekenwerk compleet is en alle details zijn bevestigd, starten we met de productie van uw tuinkantoor in de fabriek.
 8. Installatie
  De laatste stap op de lijst. Nu volgt enkel de installatie nog.

Afhankelijk van de drukte en de wensen verbonden aan de ruimte is een tuinkantoor (meestal) tussen de 6 tot 12 maanden realiseerbaar.

prefab dakopbouw onder constructie met houtskelet

Wat zijn de kosten?

Nu bent u vast ook benieuwd wat het kostenplaatje is voor een eigen kantoor voor in uw tuin. Helaas kunnen we geen specifiek bedrag hieraan koppelen. Omdat de prijzen afhankelijk zijn van de grote en afwerking van de ruimte. Om u toch een indicatie te geven voor uw prefab tuinkantoor kunt u ongeveer uitgaan van een bedrag van € 2000,- tot € 3000,-. *

*Dit bedrag is een richtprijs voor ruimtes van circa 20m2.

Uw eigen tuinkantoor? Het kan met Meijer!

Wilt u een tuinkantoor prefab? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten. Leg uw ideeën vrijblijvend telefonisch aan ons voor via 0184 711 218 of vul het offerteformulier voor nieuwbouw in. Wij gaan kijken wanneer we uw tuinkantoor prefab kunnen maken. Ook kunt u ons altijd mailen op kantoor@meijer-bouwbedrijf.nl.