Als u een woning of garage heeft met een plat dak en u uw leefruimte wilt vergroten, is een dakopbouw de ideale oplossing. Maar wat zijn nu de mogelijkheden bij een dakopbouw op een plat dak? 

Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw voor platte daken in regio Amsterdam, Dordrecht, Utrecht, De Meern en Vleuten. Meestal heeft de prefab dakopbouw die wij plaatsen ook weer een plat dak. Toch zijn er keuzemogelijkheden: van de indeling tot de afwerking van de buitenkant. We vertellen u hier graag meer over.   

Voordelen prefab dakopbouw plat dak

•    De waarde van uw woning stijgt. De hoogte is afhankelijk van de regio waar u woont. In Amsterdam is dit soms zelfs meer dan de investering van de dakopbouw.  
•    U kunt meer licht creëren in uw huis, bijvoorbeeld door te kiezen voor veel ramen of door het plaatsen van een lichtkoepel op uw dak. Wat precies uw keuzemogelijkheden zijn, hangt af van de eisen van uw gemeente. 
•    Als we op een plat dak een platte dakopbouw plaatsen, kan dit soms over uw hele dak. Althans als uw gemeente dat toelaat. Op die manier heeft u zoveel mogelijk extra vierkante meters.  

Typen prefab dakopbouw plat dak

Bij het plaatsen van een prefab dakopbouw op een plat dak zijn een aantal mogelijkheden. Welke mogelijkheid u kunt kiezen, hangt af van het bestemmingsplan van uw gemeente. 
•    U kunt kiezen voor een opbouw die het hele platte dak beslaat of juist een deel van het bestaande dak. 
•    We plaatsen de opbouw op uw garage die direct is verbonden met uw woning. 
•    Op een plat dak kunnen we naast een prefab dakopbouw ook een dakterras plaatsen. Zo krijgt u zowel binnen als buiten meer ruimte. 
•    U laat de dakopbouw op uw aanbouw met plat dak plaatsen. 

Mogelijkheden platte dakopbouw

Heeft u een huis of garage met bijvoorbeeld een gemetselde gevel? Dan kunnen we uw huidige gevel door metselen op de prefab dakopbouw. Zo blijft de uitstraling van uw woning of garage hetzelfde. Wilt u juist een moderne uitstraling? U kunt dan bijvoorbeeld voor verschillende houtsoorten kiezen, zoals Douglas, Bankirai en Western Red Cedar. Of juist voor hout- of kunststofschroten sponningdelen, zink- of staalplaten.

Wanneer u naast een dakopbouw ook een dakterras wilt – en dat mag volgens het bestemmingsplan- kunnen we daar rekening mee houden in het ontwerp. Denk aan het plaatsen van deuren naar het terras.

Waarom Meijer Bouwbedrijf voor uw prefab dakopbouw 

Omdat 85% van onze projecten om een dakopbouw gaat, kunnen wij onszelf met recht een specialist noemen in prefab dakopbouw voor platte daken. Daarnaast:
•    Zijn wij een van de eersten die stalen trappen gebruikten bij een dakopbouw;
•    Kunnen wij eenvoudig en snel ronde trapgaten creëren in beton; 
•    Gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg. We gaan graag creatieve en unieke projecten aan. 

Wat zijn uw wensen voor een dakopbouw op een plat dak?

Lees hier meer over de kosten of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.