Wat kost een dakopbouw van Meijer Bouwbedrijf

Bent u eigenaar van een woning of garage met een plat dak in regio Amsterdam, Dordrecht, Utrecht, de Meern of Vleuten? En wilt u extra vierkante meters creëren zonder dat het van uw tuin afgaat? Bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer, werk- of hobbyruimte of een wellness. En zoekt u een bouwbedrijf dat echt al uw werk uit handen neemt, zoals uw vergunning regelen? Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw op platte daken. 
We begrijpen dat u vooraf wilt weten wat ongeveer de kosten van een prefab dakopbouw zijn. Daarover vertellen we u graag meer. 

Wat kost een dakopbouw gemiddeld?

De dakopbouw die wij plaatsen is meestal een platte dakopbouw. De precieze kosten van een dakopbouw zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Maar de gemiddelde kosten van een dakopbouw liggen tussen de 2000 en 2500 euro per vierkante meter. Bij kleinere projecten is de gemiddelde prijs per vierkante meter vaak hoger, vanwege de vaste kosten die we per project hebben.

Deze prijs is bij ons inclusief:  
•    De afwerking van de binnenkant. Denk aan de binnenwanden, het stucwerk, de isolatie, HR++ glas en het aanleggen van verwarming en elektriciteit.
•    De vergunning regelen die u nodig heeft om de dakopbouw te plaatsen. 
•    De constructietekening van het ontwerp. 

Als u ervoor kiest om de dakopbouw casco te laten opleveren, betaalt u gemiddeld 1500 euro per vierkante meter. Casco houdt in dat wij geen enkele afwerking doen aan de binnenkant. Wel is de buiten- en binnenkant altijd water- en winddicht. 

dakopbouw kosten Meijer Bouwbedrijf

Invloed bekleding op kosten van uw dakopbouw

Waar hangen de kosten van uw dakopbouw vanaf? Allereerst is dat de bekleding van uw prefab dakopbouw. U heeft hierbij de keuze uit verschillende materialen. Denk aan:
•    Metselwerk
•    Hout (U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten, zoals Western Red Cedar.)
•    Zink
•    Vlakke kunststofplaten (Trespa)
•    Staalplaten 
•    Hout- of kunststofschroten sponningdelen (Keralit)

Metselwerk is het duurste materiaal. Als u hiervoor kiest, komt er 100 euro per vierkante meter bij bovenop de gemiddelde kosten. Vlakke kunststofplaten zijn het voordeligst. U betaalt dan inclusief het regelen van de vergunning en de afwerking gemiddeld ongeveer 2000 euro per vierkante meter. 

dakopbouw kosten van de nr. 1 van Nederland

Kosten dakopbouw: Andere factoren die de prijsstelling bepalen

Naast materiaal spelen ook onderstaande punten een rol bij de uiteindelijke kosten van een dakopbouw:
1.    De vergunning en constructietekening. Regelt u beide zaken zelf? Dan bespaart u ongeveer 1200 euro op uw totaalkosten. 
2.    Het doel van de extra ruimte. Wilt u bijvoorbeeld een badkamer? Dan is er onder andere meer leidingwerk nodig, waardoor de kosten toenemen. U moet dan denken aan zo’n 2500 euro per vierkante meter. 
3.    De bereikbaarheid van uw locatie. 

dakopbouw kosten Meijer Bouwbedrijf

Kosten dakopbouw garage 

Wilt u uw prefab dakopbouw liever op uw garage? De gemiddelde prijs van de dakopbouw op uw garage is tussen de 2000 en 3000 euro per vierkante meter, inclusief de afwerking van de binnenkant en het regelen van uw vergunning. Omdat het dak van uw garage minder stevig kan zijn dan bij uw woonhuis, kunnen de kosten per vierkante meter hoger uitvallen. We moeten het dak dan eerst verstevigen. 

Wat kost een dakopbouw bij een schuin dak?

Voor een dakopbouw van een schuin dak dient u ten eerste een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Vervolgens kijkt de gemeente of de geplande dakopbouw in de omgeving past. In een deerde stap worden door ons de kosten voor uw nieuwe dakopbouw vastgesteld. Elke dakopbouw voor een schuin dak heeft andere kosten. Denk hier aan hoogte van het dak, materiaal, persoonlijke wensen etc. Meer informatie over de kosten en mogelijkheden voor een dakopbouw van een schuin dak vindt u hier

Wat zijn uw wensen voor een prefab dakopbouw?

Wat wilt u met een prefab dakopbouw op uw platte dak? Niets is ons te gek; wij houden van unieke projecten waarin we onze creativiteit goed kwijt kunnen.