Bent u eigenaar van een woning of garage met een plat dak in regio Amsterdam, Dordrecht, Utrecht, de Meern of Vleuten? En wilt u extra vierkante meters creëren zonder dat het van uw tuin afgaat? Bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer, werk- of hobbyruimte of een wellness. En zoekt u een bouwbedrijf dat echt al uw werk uit handen neemt, zoals uw vergunning regelen? Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw op platte daken. 
We begrijpen dat u vooraf wilt weten wat ongeveer de kosten van een prefab dakopbouw zijn. Daarover vertellen we u graag meer. 

Gemiddelde kosten platte prefab dakopbouw

De dakopbouw die wij plaatsen is meestal een platte dakopbouw. De precieze prijs van deze prefab dakopbouw is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Maar de gemiddelde kosten van een prefab dakopbouw liggen tussen de 2000 en 2500 euro per vierkante meter. Deze prijs is bij ons inclusief:  
•    De afwerking van de binnenkant. Denk aan de binnenwanden, het stucwerk, de isolatie, HR++ glas en het aanleggen van verwarming en elektriciteit.
•    De vergunning regelen die u nodig heeft om de dakopbouw te plaatsen. 
•    De constructietekening van het ontwerp. 

Als u ervoor kiest om de dakopbouw casco te laten opleveren, betaalt u gemiddeld 1500 euro per vierkante meter. Casco houdt in dat wij geen enkele afwerking doen aan de binnenkant. Wel is de buiten- en binnenkant altijd water- en winddicht. 

Invloed bekleding op kosten van uw dakopbouw

Waar hangt de uiteindelijke prijs vanaf? Allereerst is dat de bekleding van uw prefab dakopbouw. U heeft hierbij de keuze uit verschillende materialen. Denk aan:
•    Metselwerk
•    Hout (U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten, zoals Western Red Cedar.)
•    Zink
•    Vlakke kunststofplaten (Trespa)
•    Staalplaten 
•    Hout- of kunststofschroten sponningdelen (Keralit)

Metselwerk is het duurste materiaal. Als u hiervoor kiest, komt er 100 euro per vierkante meter bij bovenop de gemiddelde kosten. Vlakke kunststofplaten zijn het voordeligst. U betaalt dan inclusief het regelen van de vergunning en de afwerking gemiddeld ongeveer 2000 euro per vierkante meter. 

Andere factoren die de prijs van uw dakopbouw bepalen

Naast materiaal spelen ook onderstaande punten een rol bij de uiteindelijke kosten:
1.    De vergunning en constructietekening. Regelt u beide zaken zelf? Dan bespaart u ongeveer 1200 euro op uw totaalkosten. 
2.    Het doel van de extra ruimte. Wilt u bijvoorbeeld een badkamer? Dan is er onder andere meer leidingwerk nodig, waardoor de kosten toenemen. U moet dan denken aan zo’n 2500 euro per vierkante meter. 
3.    De bereikbaarheid van uw locatie. 

Kosten prefab dakopbouw garage 

Wilt u uw prefab dakopbouw liever op uw garage? De gemiddelde prijs van de dakopbouw op uw garage is tussen de 2000 en 3000 euro per vierkante meter, inclusief de afwerking van de binnenkant en het regelen van uw vergunning. Omdat het dak van uw garage minder stevig kan zijn dan bij uw woonhuis, kunnen de kosten per vierkante meter hoger uitvallen. We moeten het dak dan eerst verstevigen. 

Wat zijn uw wensen voor een prefab dakopbouw?

Wat wilt u met een prefab dakopbouw op uw platte dak? Niets is ons te gek; wij houden van unieke projecten waarin we onze creativiteit goed kwijt kunnen.