Wilt u een dakopbouw plaatsen op uw woning of garage? En tegelijkertijd een dakopbouw die snel geplaatst is? Dan is een prefab dakopbouw zeker geschikt voor u! Bij Meijer Bouwbedrijf zijn we specialist in prefab dakopbouw in de regio Dordrecht, Amsterdam, Utrecht, de Meern en Vleuten. We vertellen u graag meer over de voordelen van een prefab dakopbouw en welke stappen wij doorlopen voor uw prefab dakopbouw. 

Wat is een prefab dakopbouw?

Bij een prefab dakopbouw komt uw dakopbouw grotendeels in verschillende delen tot stand in de fabriek. Prefab staan dan ook voor prefabricaat.

Welke stappen doorlopen we bij een prefab dakopbouw? 


1.    In onze eigen fabriek maken onze vakmensen de opbouw van de constructie. Wij werken meestal met een constructie die bestaat uit houten frames. Dit wordt HSB prefab genoemd, ook wel houtskeletbouw. 
2.    Daarna brengen ze de isolatie aan. 
3.    Onze vakmensen betimmeren vervolgens de binnen- en buitenbeplating met multiplex of OSB-platen. 
4.    Afhankelijk van uw keuzes voorzien we de wanden in de fabriek van vensters, deuren, kozijnen en beglazing. 
5.    De door u gekozen bekleding voegen we toe in onze fabriek. Denk hierbij aan kunststof- of staalplaten, zink of hout. Stenen traditioneel metselwerk doen we uiteraard op locatie. 
6.    De verschillende elementen transporteren we naar uw woning, waar we ze met een hijskraan op uw dak plaatsen. 
7.    We monteren vervolgens de elementen tot een volledige dakopbouw. Deze staat al in één dag. 
8.    Vervolgens werken we de buitenkant af. Denk aan planken opschroeven, het plaatsen van dakgrind en het opruimen van de rommel.  
9.    Tot slot werken we indien gewenst de binnenkant af. 

Waarom houtskeletbouw 

Wij kiezen voor houtskeletbouw, omdat een houten constructie relatief licht is, waardoor die ideaal is om bovenop uw woning of garage te plaatsen. Daarnaast stoot de productie van hout minder CO2 uit. Bovendien is hout makkelijk afbreekbaar en recyclebaar. 

Voordelen prefab dakopbouw

•    We plaatsen een prefab dakopbouw al in één dag wind- en waterdicht. 
•    Korte bouwtijd op locatie. Een casco prefab dakopbouw is binnen een week klaar. Wanneer de binnenkant ook door ons wordt afgewerkt, komen hier nog twee tot drie weken bij. 
•    Doordat de elementen grotendeels in de fabriek worden klaargemaakt, zijn we minder afhankelijk van weersomstandigheden. Hierdoor lopen we minder snel vertraging op. 
•    Hoe de losse elementen eruit komen te zien, kunnen we per bouwproject aanpassen. U bent in de keuze van de buitenbekleding en de plaats van de ramen afhankelijk van de eisen van uw gemeente. 
•    Bij een prefab dakopbouw hebben uw buren en uzelf één dag overlast, alleen op de dag van plaatsen. 

Benieuwd naar de voordelen bij een dakopbouw van een plat dak? Lees hier meer.

Wat voor prefab dakopbouw wilt u op uw woning of garage?

Bij Meijer Bouwbedrijf houden we van unieke projecten waarin wij onze creativiteit goed kwijt kunnen en waarvoor wij ons hoofd moeten gebruiken