Heeft u een woning of garage met een schuin of plat dak in Amsterdam of omgeving? Bijvoorbeeld in Amstelveen, Diemen, Mijdrecht of Abcoude. En wilt u meer vierkante meters creëren? Dan is een dakopbouw ideaal! Meijer Bouwbedrijf is specialist in prefab dakopbouw in regio Amsterdam. Een bouwbedrijf dat naast het plaatsen van uw dakopbouw ook nog eens uw vergunning kan regelen! We vertellen u graag meer over de voordelen van een dakopbouw, de soorten dakopbouw en de kosten. 

Voordelen prefab dakopbouw regio Amsterdam


•    Als u twijfelt over verhuizen omdat u ruimte tekort komt, is een dakopbouw een geschikte oplossing om voor meer ruimte te zorgen. Bijvoorbeeld een extra slaap- of badkamer of werkruimte. Zo hoeft u regio Amsterdam niet uit! 
•    Een dakopbouw kan de waarde van uw woning laten stijgen. Zeker in het centrum van Amsterdam komt het wel voor dat de investeringswaarde stijgt tot wel 80 tot 120 procent!

Benieuwd naar de voordelen van prefab? Lees over de voordelen 

Vergunning dakopbouw regio Amsterdam

Welke soort dakopbouw bij u mogelijk is en de mogelijkheden van de gevelbekleding hangt af van het bestemmingsplan van de gemeente Amsterdam, Amstelveen of Diemen etc. Dit plan bepaalt ook of u een dakopbouw mag plaatsen op uw woning, garage of dat u daaruit kunt kiezen. 

Soorten dakopbouw 

Wij plaatsen geen nokverhogingen. Wel plaatsen wij de onderstaande typen prefab dakopbouw:

•    Platte opbouwen. We kunnen deze vervolgens luxe afwerken, bijvoorbeeld met hout, zoals in Amsterdam Steigerland. Of met vlakke kunststofplaten, zoals in het centrum van Amsterdam. Natuurlijk is ook traditioneel metselwerk mogelijk.
•    Dakopbouw met een punt dak. Als uw woning of garage een puntdak heeft, is het zelfs een optie om het schuine dak te verwijderen. Daarna plaatsen we dan een verdiepingsvloer waar de nieuwe verdieping op wordt gezet om vervolgens het schuine er weer op te zetten. 
•    Dakopbouw waar de bovenkant plat is, maar de voor- en achterkant schuin lopen.

Lees meer over dakopbouw bij schuine daken

Kosten dakopbouw Amsterdam

Wat kost dat nu een dakopbouw laten plaatsen in Amsterdam? Dat is afhankelijk van welk soort dakopbouw wij plaatsen, maar ook van het materiaal waarmee wij de buitenkant bekleden. In principe geldt onderstaand:

•    Een plat dak is voordeliger dan een schuin dak.
•    Wat betreft afwerking van de buitenkant is traditioneel metselwerk het duurst en kosten kunststofplaten het voordeligst. 
•    Gemiddeld kunt u uitgaan van 2000 tot 3000 euro per vierkante meter. Wanneer uw een dakopbouw bij ons afneemt, is deze prijs is inclusief de constructietekening, het aanvragen van de vergunning en het afwerken van de binnenkant. Denk daarbij aan het stucwerk, aanleggen van elektriciteit en het plaatsen van HR++ glas.  

Lees meer over de kosten van een plat dak

Wat voor dakopbouw wilt u in Amsterdam?

Wat zijn uw wensen voor een prefab dakopbouw in (regio) Amsterdam? We denken graag met u mee en gaan graag een unieke uitdaging aan! Bel ons via 0184 711 218

 

 

Doe direct inspiratie op: bekijk onze eerdere projecten!

Heeft u interesse in een aanbouw of dakopbouw?

Doe direct een vrijblijvende offerte-aanvraag of bel ons op 0184 711 218.
Onze vakmensen helpen u graag!